La directora i creadora d’Ella y el abanicoes queixa que les institucions no l’ajuden i, per tant, una gran part dels diners que hi inverteix surten de la seva butxaca.
Fa 12 anys que va fundar aquest portal de referència sobre la menopausa, amb més de 10 milions de dones que llegeixen o miren els seus vídeos.
Tot i les dificultats, Montse Roura no s’arruga i el 12 de novembre ha organitzat una altra sessió de les “Conversaciones Akalorad@s con….” al CaixaForum de Madrid.
                                                                            ¡Agafeu el vano!

S’apassiona quan parla de la menopausa i, entre riallades, diu que “és la meva libido”. Roura gasta una ironia fina i no té pèls a la llengua. Ha treballat de fotògrafa a París, al Ministeri de Cultura de Madrid en plena “Movida madrilenya”, a Nova York, a Nicaragua... i el 2010 va crear Ella y el abanico per informar bé de la menopausa. 

Dones Dossier li va fer la a primera entrevista com a directora d´ Ella y el abanico 

Dotze anys després, Montse Roura conversa amb Dones Digital. 

Per Montse Erra i Ros. Fotografia: Alexis W.

Com ha estat aquest temps?
Ha sigut un temps llarg, una feina intensa, però estic contentíssima d’haver contribuït al benestar de les dones a l’etapa de la menopausa. aquestes xifres ho confirmen: més de 10 milions de dones han llegit o visionat els nostres articles o vídeos de conferències, i 52.000 persones ens segueixen a les Xarxes Socials. I tantíssimes dones que m’escriuen a la web però que no puc contestar.
És impossible! .

No m’estranya que estiguis contenta…
Haver ajudat tantes dones és una gran satisfacció perquè si hi ha algú que en aquests 12 anys m’ha donat suport són elles: l’actriu Assumpta Serna, que és la padrina d´ Ella y el abanico , la doctora Rosario Castaño, l’actriu Montse Alcoverro… i tantíssimes altres. 

Les institucions t’han ajudat?
No! Ni tampoco la Asociación Española para el estudio de la Menopausia (A.E.E.M),  perquè em veia com a una contrincant.

La menopausa és una malaltia?
Estic farta que es digui que la menopausa no és una malaltia perquè quan demanes ajudes als estaments públics, no saben on posar-te.
Menopausa és salut, sigui amb símptomes o sense.
Els estaments públics no s’ocupen de la salut de les dones, que som el 52% de la població.
La visió continua sent eminentment masculina. 

Per què vas crear Ella y el abanico?
Perquè vaig tenir una menopausa molt difícil i vaig començar a investigar què carai em passava. En aquell moment la teràpia hormonal substitutiva estava demonitzada. Em van donar soja, i ja està.
L’important és que cada dona tingui la informació necessària per decidir si fa una teràpia hormonal o no.
Durant aquest temps he constatat la falta de diàleg entre les que no tenen símptomes i les que en tenen.
Es diu que la menopausa està medicalitzada i no és veritat! És la societat que ho està.
El què hem de fer són hàbits de vida sans per arribar a la menopausa sanes. 

Amb la Covid-19 neixen les Conversaciones Akalorad@s con….”amb entrevistes a dones populars que parlen obertament de la seva menopausa: Chus Gutiérrez, Montse Alcoverro, Míriam Díaz-Aroca, Rosario Castaño, Rosa Montero y  Clotilde Vázquez.

Avans habiem fet amb la Lolita Flores, la Martirio y la Loles León… 

Ara des de casa, a través de les noves tecnologies, vaig començar aquest projecte per demostrar que cada dona és diferent, que no es pot classificar la menopausa: una ha tingut fogots, una altra no va notar res…

No s’ha de patir, si tens símptomes has de prendre mesures, sinó no cal. En un món dominat per les influencers, “Conversaciones Akalorad@s con….” dona la visió des d’una entitat que ha viscut la menopausa amb les dones.
Quan els hi ho pregunto sé el què senten. No només per la meva experiència sinó també pels milions de dones que m’han escrit. 

Les properes “Conversaciones Akalorad@s con….” seran amb…?
Homes! Les dones necessiten explicar la menopausa a l’home, als fills, als companys de feina… ells estan disposats a parlar-ne, també.
No vull substituir les actituds dictatorials d’un home per les actituds dictatorials d’una dona.
Feminisme és tolerància, humanitat… són conceptes de justícia no de separació.
Jo vull caminar amb ells, hem de caminar junts per construir un món millor. 

Vols afegir res més?
Vull aclarir que durant aquests 12 anys hi ha persones que venen als fòrums i em diuen: oh, és clar, és que tu tens una marca al darrere que et patrocina les “Conversaciones Akalorad@s con….” i jo els contesto: que preferiu, això o pagar 75€ o més per l’entrada? Com volen que ho faci si les institucions sempre m’han negat l’ajuda?

¡No soc el Bill Gates de la menopausa!

La directora y creadora de Ella y el abanico se queja que las instituciones no lo ayudan y, por lo tanto, una gran parte del dinero que invierte salen de su bolsillo.
Hace 12 años que fundó este portal de referencia sobre la menopausia, con más de 10 millones de mujeres que leen o miran sus videos.
Todo y las dificultades, Montse Roura no se arruga y el 12 de noviembre ha organizado otra sesión de las “Conversaciones Akalorad@s con….” en el Caixaforum de Madrid.
                                                                  ¡Agarrad el abanico!

Se apasiona cuando habla de la menopausia y, entre risotadas, dice que “es mi libido”. Roura gasta una ironía fina y no tiene pelos a la lengua.
Ha trabajado de fotógrafa a París, en el Ministerio de Cultura de Madrid en llena “Movida madrileña”, en Nueva York, en Nicaragua… y el 2010 creó Ella y el abanico, para informar bien de la menopausia. 

Dones Dossier le hizo la a primera entrevista como directora de Ella y el abanico,
Doce años después, Montse Roura conversa con Dones Digital
Por  Montse Erra y Ros. Fotografía: Alexis W.

Cómo ha sido este tiempo?
Ha sido un tiempo largo, un trabajo intenso, pero estoy contentísima de haber contribuido al bienestar de las mujeres en la etapa de la menopausia. Estas cifras lo confirman: más de 10 millones de mujeres han leído o visionado nuestros artículos o videos de conferencias, y 52.000 personas nos siguen en las Redes Sociales. Y tantísimas mujeres que me escriben en la web pero que no puedo contestar.
Es imposible! .

No me extraña que estés contenta…
Haber ayudado tantas mujeres es una gran satisfacción porque si hay alguien que en estos 12 años me ha apoyado son ellas, todas las  mujeres : la actriz Assumpta Serna, que es la madrina de Ella y el abanico, la doctora Rosario Castaño, la actriz Montse Alcoverro... y tantísimas otras. 

Las instituciones te han ayudado?
No! Ni tampoco la Asociación Española para lo estudio de la Menopausia (A.E.E.M),  porque me veía como una contrincante.

La menopausia es una enfermedad?
Estoy harta que se diga que la menopausia no es una enfermedad porque cuando pides ayudas a los estamentos públicos, no saben donde ponerte.
Menopausia es salud, sea con síntomas o sin.
Los estamentos públicos no se ocupan de la salud de las mujeres, que somos el 52% de la población.
La visión continúa siendo eminentemente masculina. 

Por qué creaste Ella y lo abanico?
Porque tuve una menopausia muy difícil y empecé a investigar qué carai me pasaba. En aquel momento la terapia hormonal sustitutiva estaba demonizada. Me dieron soja, y ya está.
El importante es que cada mujer tenga la información necesaria para decidir si hace una terapia hormonal o no.
Durante este tiempo he constatado la falta de diálogo entre las que no tienen síntomas y las que tienen.
Se llama que la menopausia está medicalizada y no es verdad! Es la sociedad que lo está.
El qué tenemos que hacer son hábitos de vida sanos para llegar a la menopausia sanas. 

Con la Covid-19 nacen las «Conversaciones Akalorad@s con….” con entrevistas a mujeres populares que hablan abiertamente de su menopausia: Chus Gutiérrez, Montse Alcoverro, Míriam Díaz-Aroca, Rosario Castaño, Rosa Montero y  Clotilde Vázquez.

Avans habiem hecho con Lolita Flores, la Martirio y la Loles León… 

Ahora desde casa, a través de las nuevas tecnologías, empecé este proyecto para demostrar que cada mujer es diferente, que no se puede clasificar la menopausia: una ha tenido sofocos, otra no notó nada…

No se tiene que sufrir, si tienes síntomas tienes que tomar medidas, sino no hace falta. En un mundo dominado por las influencers, «Conversaciones Akalorad@s con….”, mujer la visión desde una entidad que ha vivido la menopausia con las mujeres.
Cuando se los lo pregunto sé el qué sienten. No solo por mi experiencia sino también por los millones de mujeres que me han escrito. 

Las próximas Conversaciones Akalorad@s con….” serán con…?
Hombres! Las mujeres necesitan explicar la menopausia al hombre, a los hijos, a los compañeros de trabajo… ellos están dispuestos a hablar, también.
No quiero sustituir las actitudes dictatoriales de un hombre por las actitudes dictatoriales de una mujer.
Feminismo es tolerancia, humanidad… son conceptos de justicia no de separación.
Yo quiero andar con ellos, tenemos que andar juntos para construir un mundo mejor. 

Quieres añadir nada más?
Quiero aclarar que durante estos 12 años hay personas que vienen a los foros y me dicen: oh, está claro, es que tú tienes una marca detrás que te patrocina las Conversaciones Akalorad@s con….” y yo  contesto: que preferís, esto o pagar 75€ o más por la entrada?
Cómo quieren que lo haga si las instituciones siempre me han negado la ayuda?

                                                           ¡No soy el Bill Gates de la menopausia!