Primavera Vaca

Termino el III Ciclo de Lecturas Dramatizadas de Autoras Contempráneas Primavera Vaca con la lectura dramatizada de Carme LLoret titulada Joana Niemad , con dirección de Silvia de la Rosa e interpretación de  Ysibell Pitelli e Imma Manresa .

A las 19horas en la Sala Mompou de la S.G.A.E

ENTRADA LIBRE

El compromís amb la dramatúrgia escrita per dones 

Les lectures dramatitzades tindran llocs els dimarts 29 de maig i 5, 12 i 19 de juny, a les 19.00 hores, a la seu de la SGAE a Catalunya 

El proper 29 de maig s’inicia el III Cicle de Lectures Dramatitzades d’Autores Contemporànies PRIMAVERA VACA, una iniciativa de Projecte Vaca per promoure la difusió de l’escriptura femenina. 

Des de els seus inicis, Projecte Vaca, associació de creadores escèniques de Catalunya, ha utilitzat la lectura dramatitzada com una eina creativa per donar a conèixer l’escriptura contemporània feta per dones. Amb la tercera edició del cicle PRIMAVERA VACA, es consolida aquesta proposta que durant quatre setmanes apropa al públic la tasca de les dones en les arts escèniques de Catalunya. 

Totes les lectures es realitzaran a la Sala Mompou de la seu de la Societat d’Autors i Editors a Catalunya (Passeig de Colom, núm. 6 – Barcelona), a les 19.00 hores. L’entrada lliure. Després de cada lectura, s’ofereix un col·loqui amb l’autora, la directora i les intèrprets de les obres. 

Les lectures del PRIMAVERA VACA 2012 

L’obra Desterrades de Marcela Terra obre la mostra el dimarts 29 de maig amb una visió sobre la violació dels drets humans, a través de quatre històries que parlen de la injustícia, la tortura, la guerra i la desesperació; quatre dones que pateixen un desterrament existencial i la necessitat de «deixar flors en les tombes buides».Les intèrprets d’aquesta obra seran Itziar Castro, Isabel Díaz, Assumpció Ortet i Teresa Urroz. 

El cicle continua el 5 de juny amb la lectura d’Un estiu amb les amigues, una obra de Rosa Victòria Gras, autora convidada a la qual Projecte Vaca vol retre un petit homenatge. Rosa Victòria Gras és autora d’una nombrosa obra que, fins al moment, no ha obtingut el reconeixement que es mereix. La peça escollida, Un estiu amb les amigues reflexiona sobre la frustració de les expectatives, quan els canvis que es produeixen no són els esperats ni capgiren substancialment la vida de ningú. «El destí és més vulgar i monòton de com l’hem imaginat». El repartiment d’aquesta obra està conformat per Montse Alcoverro, Mercè Espelleta, Fina Rius, Carme Poll, Carla Rediu i Mercè Pau.
 

La tercera lectura tindrà lloc el 12 de juny i serà Marla Singer un text de Lara Sendim que planteja una gran varietat de temes a través del trio protagonista: el fràgil equilibri entre la confiança i la desconfiança en les relacions de parella, el pes dels actes del passat i les seves conseqüències en el present, la por a no ser honest amb un mateix, la culpa, la venjança. L’autora té una premissa escènica força suggerent: Què faries si sortint de la dutxa de casa teva, et trobessis a un desconegut estès al menjador? I què faria la teva parella si arribés en el moment en que tu, en barnús, te l’estàs mirant mentre assegures que no saps qui és, ni què fa, ni com ha entrat, però li dius que no cal que truqui a la policia per avisar que hi ha un intrús a casa perquè tu ja ho has fet?. Gema Sala és una de les intèrprets d’aquesta obra. 

Tancarà el cicle, el 19 de juny, el monòleg Joana Niemand, de Carmen Lloret. La protagonista és una dona que viu al carrer. La nit per ella és un malson que passeja entre la vigília (crua realitat) i el somni (esperança). La veu tràgica en clau poètica del personatge li serveix a l’autora per abordar temes como la indigència, la solitud, la marginació, la maternitat i la violència contra les dones. Les intèrprets seran Yisbell Pituelli i Imma Manresa. 

Taller d’escriptura teatral amb Laura Freijo 

Com activitat complementària, la dramaturga Laura Freijo ofereix el taller d’escriptura teatral Dona – Mite amb veu femenina dirigit especialment a actrius i actors. Les sessions de treball presencial seran al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c/ de Sant Pere Més Baix, 7 – Barcelona) els dissabtes 26 de maig i 2 de juny. L’objectiu és elaborar una peça teatral a partir d’un arquetip femení de la tradició artística i/o històrica de qualsevol època. 

Per a més informació: Departament de Comunicació de Projecte Vaca

Karel Mena. A/e: karelmena@yahoo.es«>karelmena@yahoo.esTel. 629 109 387 – Web: www.projectevaca.com